Onze La Tournée

Wilt u een golf vakantie?
In de nabijheid van elke accommodatie bevindt zich een 18 holes Golfbaan.

Wilt u een Sportieve vakantie?
U kunt zwemmen, paardrijden, wandelen, fietsen, tennissen, wildwaterkanoën, skiën, klimmen, vissen.

Elke accommodatie heeft zijn eigen mogelijkheden, waarover we u graag zullen informeren.

Wilt u een Culturele vakantie?
In de omgeving zijn er pittoreske dorpjes en oude steden met musea en tevens vindt u er prachtige kastelen. Iedere streek heeft zijn  eigen specifieke kenmerken en charme. Ook zijn er plaatselijke activiteiten, zoals brocantes, braderieën, wijnfeesten, wijnhuizen, muziek festivals, wildparken, rondvaarten en er is zelfs een stoomtreintje.

Wilt u iets bijzonders?
Wat dacht u van een toertocht in een oldtimer, ook dat kunnen we voor u regelen.

Of wilt u een combinatie van alles, de keus is aan u.

Drôme Provençale

Departement de Drôme, tussen de Vercors en de Provence
De Drôme is mooi en veelzijdig. Adembenemende landschappen in de Vercors, zoals Le Combe-Laval, geurige heuvels met lavendelvelden en olijfboomgaarden…
Met meer dan 5.000 kilometer uitgezette wandelpaden en -tochten is de Drôme een ideaal wandelgebied.
Gevarieerde hoogteverschillen, unieke landschappen, schilderachtige binnenwegen, de Drôme heeft alle elementen in huis voor avontuurlijke fietsvakanties voor toerfietsers, wielrenners en mountainbikers.
De Drôme is… een droombestemming voor golfers!
Regionaal natuurpark van de Vercors
De Vercors, het gebergte in het oosten van de Drôme, is een voorloper van de Alpen. Een schitterend natuurgebied met een rijke flora en fauna, erkend als Regionaal Natuurpark. Kleine bergdorpjes, monumenten, activiteiten, recreatiemogelijkheden voor avontuurlijke gezinsvakanties zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden, sneeuwschoentochten maken, skiën en langlaufen.
Rivier de Drôme
De Drôme is een ‘ongetemde’ rivier die in de Alpen ontspringt en bij Livron, uitmondt in de Rhône. Hij stroomt langs historische plaatsen als Die en Crest en leent zich voor waterpret, kanovaren en rafting. In natuurreservaat Les Ramières staat de Drôme centraal en vanaf het informatiecentrum in het oude station zijn diverse uitgezette wandelingen en mountainbikecircuits.
Provence
De ‘geurige’ Drôme Provençale, gelegen in het zuiden van het departement, wordt omgeven door lavendelvelden, olijfboomgaarden, wijngaarden van de Côtes du Rhône en de Coteaux du Tricastin. Dwaal rond in de nogastad Montélimar en meer naar het oosten toe, het middeleeuwse kasteel van Suze-la-Rousse, de truffelmarkt in Richerenche en de hoofdstad van de olijf, Nyons. Even noordelijker hiervan is het vestingdorp Grignan gelegen met zijn beroemde kasteel en ambachtelijke pottenbakkersdorp Dieulefit.

De Bourgogne

Het Bourgondische leven

De Nièvre is een van de 4 “départements” die samen de provincie Bourgogne vormen. Het heuvelachtige landschap met bossen, rivieren en de vele meertjes maakt deze streek tot een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. De véloroute die bij Nantes begint en de rivier de Loire volgt, loopt nu al tot Nevers in de Nièvre en zal in de komende jaren doorgetrokken worden naar Budapest! En voor een totaal andere ervaring kunt u fietsen op een verlaten spoorrails met een speciale 5-persoons fiets, een leuke activiteit voor jong en oud.

Golfen, watersporten, fietsen, wandelen, klimbossen.. de Bourgogne is de ideale plek voor een sportieve, groene vakantie waar u na de lichamelijke inspanningen kunt genieten van de overheerlijke Bourgondische wijnen en spijzen.

De witte Charolais-koeien grazen graag in de ruime, groene weiden van de Nièvre. U vindt dit overheerlijke vlees terug op de menu’s van de meeste restaurants in de omgeving. En vergeet vooral de slakken (een unieke specialiteit uit de Bourgogne) en de wereldbekende wijnen uit deze streek en het naburige Loiredal niet! Pouilly, Sancerre en Chablis zijn namen die vrijwel niemand onbekend zijn. Het bezoeken van een wijngaard is bovendien een erg leuk uitstapje.

De vele eeuwenoude dorpjes en stadjes met hun rijke geschiedenis, musea, brocantes, kastelen en tuinen zijn een bezoek meer dan waard. De hoofdstad van het département, Nevers, heeft een gezellig centrum met een unieke kathedraal waar 5 eeuwen aan gebouwd werd. Ook het hertogelijk paleis, de laatste rustplaats van St Bernadette van Lourdes en het pas geopende musée de la Faïence (aardewerk) trekken veel toeristen.

De Ardèche

ARDÈCHE, een van de kleinste Franse regio’s, heel gewild voor een vakantie, het departement de Ardèche heeft dan ook nogal wat in huis, schitterende natuur, mooie kanorivieren, veel zon en onnoemelijk veel wandelpaden. U wordt getrakteerd op ruimte, rust, zon en tientallen oogstrelende dorpjes. Het is een gebied waar u zich kunt onthaasten en op een van de vele terrasjes kunt genieten van de diverse kastanje-lekkernijen. De kleine bergen van de Ardèche hebben een vriendelijke ongedwongen sfeer. De Ardèche is dun bevolkt met in het noorden de in-groene Vivarais en in het zuiden de vele kale rotspartijen. Vroeger leefde de bevolking van de zijde cultuur, veel bezienswaardigheden herinneren hier nog aan, oude tot museum omgebouwde zijdefabrieken, kleine werkplaatsen bij boerderijen, de z.g.n. “magnaries” en natuurlijk de aanplant van de moerbeibomen, de blaadjes van deze bomen voeden de zijderups. De meeste bezienswaardigheden zijn echter “natuurlijke”, zoals de druipsteengrotten of de bijzondere bossen, (genaamd “Bois de Païolive”) met de prachtige uitgestippelde wandelpaden, de vulkanische activiteiten die geleid hebben tot bezienswaardigheden zoals de puinberg “Gerbier-du-Jonc”.

Een van de beroemdste peddeltrajecten begint bij het stadje Vallon Pont d’Arc, op de rivier Ardèche kunt u uw kanokunsten vertonen, ook in de omgeving van Saint Prix kunt u heerlijk kanoën op de rivier de l’Eryeux.   Aan alle kindvriendelijke riviertjes liggen kleine zandstrandjes, heerlijk en rustig van het water en de zon genieten is hier nog mogelijk.

De Auvergne

Auvergne het groene hart van Frankrijk

De Auvergne ligt in het midden van Frankrijk en is een uniek gebied met een ongerepte natuur. Voor een vakantie in Frankrijk die in het teken staat van ontspanning, wellness en ontdekkingen, is de Auvergne de ideale bestemming. Laat u verleiden door de indrukwekkende afmetingen van de vulkanen, de natuurlijke kwaliteit van de producten, de zuiverheid van de bronnen, de grootsheid van de landschappen.
De Auvergne is onderverdeeld in 4 departementen, te weten Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy de Dôme. Samen bieden zij een zeer afwisselend landschap met groene bossen, rivieren, glooiende landschappen, meren, vulkanen, en bergen.

De vulkanen van de Auvergne, slapende reuzen in het hart van Frankrijk
De vulkanen van de Auvergne zijn een natuurlijke schat die uniek is in Europa. De al eeuwen lang slapende vulkanen behoren nog altijd tot de opmerkelijkste rariteiten in de regio. De Puy de Dôme, een beroemde vulkaan in de Auvergne, is 1465 m hoog. U kunt de Puy de Dome te voet beklimmen via het muilezelpad of u neemt de panoramatrein die u in 15 minuten van de voet naar de top brengt. Op deze vulkaan heeft u een weergaloos uitzichtpunt op de Chaîne des Puys (= vulkanenketen) en op de landschappen in de omgeving: een adembenemend vergezicht!

Departement Puy de Dome

Het departement Puy de Dome herbergt twee regionale natuurparken:In het westen het Park van de Vulkanen van de Auvergne met Les mont Domes of de keten van de Puys. Je ziet hun beroemde silhouet al van verre: meer dan 80 ronde vulkanen en kraters, die tussen 100.000 en 7.000 jaar geleden regelmatig tot uitbarsting kwamen, liggen op één lijn over zo’n 40 km!

In het oosten ligt het Park Livradois-Forez. Het is een middelgebergte (maximaal 1634 m hoog) met een variatie aan prachtige natuurlandschappen en een enorme rijkdom aan dieren en planten. Om al dit moois te ontdekken zijn er honderden kilometers wandel- en fietsroutes. Maar ook op de motor of met de auto kunt u het gebied gaan ontdekken. Wat een mooie, spannende, slingerende wegen met geweldige vergezichten!
Cultuur
Het culturele erfgoed van de Auvergne is eenvoudig en overvloedig. Onder al die schatten is de romaanse kunst met 250 bouwwerken bijzonder goed vertegenwoordigd, wat het erfgoed van de Auvergne tot één van de rijkste in Europa maakt. Bijvoorbeeld de abdijkerk in Issoire of de basiliek Notre-Dame-du-Port (Werelderfgoed) in Clermont-Ferrand.
De liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen aan de talrijke kastelen die in de middeleeuwen werden opgetrokken. Route Historique des Chateaux d’Auvergne. Bijvoorbeeld chateau Busseol vlakbij Billom of chateau d’Aulteribe in Sermentizon.
Naast vele leuke dorpen ‘avec caractère’ zoals o.a. het middeleeuwse dorp Billom bekend om z’n knoflook, Ambert met een grote weekmarkt waar de fourme d’Ambert natuurlijk goed te verkrijgen is of Usson, met het label ‘een van de mooiste dorpen van Frankrijk’, noemen we drie interessante steden: Clermont-Ferrand met zijn grote, zwarte kathedraal van Volvicstenen, pittoreske straten met antiquairs en kunstgaleries en alle andere stadse geneugten! Het chique Vichy (onderweg van/naar de Bourgogne) , een stad wereldwijd bekend als kuuroord. Napoleon III werd overweldigd door de charmes van de stad. Hij liet er een operagebouw, hotels en luxueuze villa’s bouwen. Het prachtige Puy-en-Velay (onderweg van/naar de Ardeche) een stad die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.
Het departement Puy de Dome kent vele mogelijkheden tot bezoeken van musea o.a. Richard-de-Bas molen (Ambert) gewijd aan de geschiedenis van het papier, het Messenmakerijmuseum in Thiers waar de herinnering aan zes eeuwen traditionele messenmakerij levendig wordt gehouden, het Michelin museum en het museum van Hedendaagse kunsten in Clermont-Ferrand.

Sportief

Naast de vele wandel- en fietsroutes vindt u in de Puy de Dome ook veel (krater)meren, rivieren en watertjes. Prachtige plekken om te wandelen, te zwemmen of te vissen.
De Auvergne telt tien 18 holes golfbanen die de afslag zeker waard zijn: bijvoorbeeld ‘op z’n british’ op de greens van de oudste golfbaan in Vichy en ‘spectaculair’ op de baan van Orcines (vlakbij Clermont-Ferrand), in de schaduw van de Puy de Dome.
In de winter kunt u in de Puy de Dome ook genieten van wintersportactiviteiten zoals skiën, langlaufen en raquettewandelingen.

Culinair
Kaas, kaas, veel kaas met maar liefst 5 AOC-kazen (Saint Nectaire, Cantal, Bleu d’ Auvergne, Salers en Fourme d’Ambert) en andere plaatselijke kazen kan de kaasliefhebber niet om de Auvergne heen.
Rundvlees en chacuterie: De Auvergne heeft 3 runderrassen die bekend staan om hun malse, smakelijke vlees van uitstekende kwaliteit: de Charolais, de Salers en de Aubrac.
De kwaliteit van het magere vlees en het in de berglucht drogen hebben er voor gezorgd dat droge worst en ham uit de Auvergne een keurmerk hebben gekregen.
Wijn: Er wordt al zeer lang wijn gemaakt in de Auvergne. Tot de 19e eeuw werden hier grote hoeveelheden uitstekende wijnen geproduceerd. Na de fylloxera-epidemie die de wijngaarden in het begin van de 19e eeuw decimeerde, pakt de Auvergne zijn bedrevenheid op dit gebied weer op. De Cotes d’Auvergne en de wijnen uit Saint-Pourcain (de oudste wijngaarden van Frankrijk) ontwikkelen een assortiment met een vol aroma en een uitgesproken karakter.
Water: 109 grand crus! Van mineraalwater wel te verstaan. Met 109 bronnen heeft de Auvergne niet alleen de meeste mineraalwaters van Frankrijk maar ook van Europa. Maak naast heel bekende merken zoals Volvic en Vichy Célestins, ook kennis met minder bekende merken, bijvoorbeeld Rozana, Sainte-Marguerite, Chateldon of Arvie.